Tiffany

Tiffany, eigenlijk koperfolie-techniek, is een oude techniek om kleine stukjes glas aan elkaar te zetten door middel van koperfolie en tin. Hierdoor kunnen patronen verfijnd worden uitgewerkt. Door de kleine stukjes kan ook rond en driedimensionaal worden gewerkt.

De naam is afkomstig van de Amerikaan Louis Comfort Tiffany (1848-1933), die deze methode heeft bedacht en er bekendheid aan gegeven heeft. Hij is vooral beroemd geworden door zijn fraaie lampen, in bijna elke (Amerikaanse) film ziet u in het interieur wel een Tiffanylamp staan. Ook heeft hij ramen gemaakt voor het Witte huis.

De mogelijkheden zijn legio. Tiffany wordt veel toegepast voor ramen in het interieur. De diepe kleuren maken een onuitwisbare indruk. De techniek is verder geschikt voor lampen, spiegels, raamhangers en decoraties.

Bloemen, vogels, vlinders of abstracte figuren in alle kleuren en soorten glas zijn mogelijk. Ook is het prima te combineren met glas-in-lood.

Het maken van Tiffany producten gebeurt nog steeds op de oude manier, met moderne hedendaagse hulpmiddelen. De ontwerpen variëren van replica's van oude ontwerpen tot heel modern. Ook reparatie is mogelijk. Alle 'Tiffany' glasobjecten zijn een bron van kleur en een genoegen om naar te kijken.

Kom eens langs en laat u inspireren door de vele glassoorten en -kleuren die er zijn.

U heeft de mogelijkheid om in onze cursusruimte zelf te leren hoe u 'Tiffany' kunt maken. Meer informatie over de verschillende cursussen kunt u elders op de website vinden.