Glasfusen

Fusen of glasversmelten is een techniek waarbij verschillende stukken glas in een oven met elkaar versmelten. Het glas krijgt hierdoor een eigen unieke structuur. De toepassingen zijn veelzijdig, door te variëren met kleuren, vorm en temperatuur kunnen prachtige objecten gerealiseerd worden met een fascinerend resultaat. Het leent zich uitstekend voor glasobjecten, schalen, wandpanelen, raamhangers en sieraden.

Men gebruikt platen van gekleurd glas waaruit de kunstenaar patronen snijdt en vervolgens versmelt. Het proces van opwarmen en afkoelen luistert zeer nauw. De verschillende kleuren kunnen gedeeltelijk of volledig met elkaar versmolten worden, soms zelfs met elkaar vervloeid of vermengd. In een extra ovengang is het mogelijk de platen te buigen. Door het verminderen van de viscositeit wordt aan het glas de gewenste vorm gegeven.

Door gebruik te maken van glasverven of folies kunnen verrassende effecten worden verkregen. Ook is het mogelijk om een relief aan het glas te geven. Glasfusing objecten kunnnen ook verwerkt worden in glas-in-lood panelen.

Glasfusing is zeer geschikt voor originele relatiegeschenken, bij gelegenheden of voor het verfraaien van uw (bedrijfs)interieur. Uw idee of ontwerp is helemaal naar wens uit te werken. Door het gebruik van verfstoffen is het mogelijk bijvoorbeeld een logo aan te brengen. Een uniek en zeer persoonlijk geschenk.

Toepassingsmogelijkheden:

- Objecten - Wandpanelen - Relatiegeschenken
- Schalen - Openingen - Speciale gelegenheden
- Sieraden - Raamhangers